Improvisatie theater bij Atelier Totem in mei/juni 2021 . Live ter plekke in Zeist; de la Reylaan op 4 woensdagavonden. Zie www.ateliertotem.nl voor meer informatie. www.ateliertotem.nl . Er is nog plek voor 1 persoon. Dus meld je snel aan. info@ateliertotem.nl of info@inageisler.nl .

Cursus Theaterspel ; authentiek spel vanuit je eigen verhaal.

Theaterworkshop voor volwassenen vanaf 18 jaar. Voor een nog nader te bepalen datum biedt theatermaker Ina Geisler een cursus  aan voor beginners en gevorderde  theaterliefhebbers.

We werken met opdrachten vanuit het improvisatietheater, de vier elementen en ieder deelnemer werkt vanuit zijn of haar eigen verhaal.  Uiteraard werken we op gepaste afstand ook samen.  Naar afloop van de cursus heb je een eigen korte scene of monoloog gemaakt en laten we op de laatste avond zien wat jullie hebben gemaakt. (Uiteraard vrijwillig.)

Je leert aanwezig zijn op toneel, spelen in het hier en nu, samenspel vanuit je eigen kracht en je durven uiten in taal, lichaamswerk en zang/spraak. Er word individueel gewerkt en ook samen.

Foto: Bodine Jeske

Docent : Ina Geisler is theatermaker en bied workshops en cursussen op het gebied van theater en spel. Ze speelt in diverse theatergroepen en heeft een eigen poppentheater het Aldo theater met poppen www.aldo.nl .

Data:   de workshop zou in maart/april plaatsvinden .Deze data is onder voorbehoud. Hou de website van www.savita.nl in de gaten ivm Corona.

 Tijden: 10.00 – 12.00 en van 14.00 – 17.00 uur . Op donderdag beginnen we om 15.00 tot 17.30 uur en zondag stoppen we om 12.30 uur

Minimaal 5 deelnemers en maximaal 10.

Kosten: 295,00 euro

Locatie: een speelzaal bij Savita in Duitsland.

www.savita.nl

—————————————————————————————————————————————————————–

Dit is mijn verhaal – een Duitse bevrijding.

Een theatrale vertelling die ik graag ook bij een van jullie bijeenkomsten kom voordragen en spelen. 

“Dit is mijn verhaal’ is een persoonlijk verhaal over hoe ik het heb ervaren om als Duitse hier in Nederland te leven.

Drieëndertig jaar geleden ben ik hier komen studeren en dacht  dat ik met open armen werd ontvangen. Iedereen sprak Duits en ik voelde me welkom.

Totdat ik de taal beter leerde kennen, en de vijandige houding van veel Nederlandser tegen Duitsers begon te voelen. De 2e Wereldoorlog had voelbare wonden achtergelaten. Ik begon me schuldig te voelen en schaamde me dat ik Duits ben.

Nu we 75 jaar Bevrijding vieren vind ik het belangrijk om dat samen te doen. Zonder schuld en schaamte van mijn kant en met elkaar. Zodat de geschiedenis zich niet gaat herhalen en wij elkaar als mensen ontmoeten. Met deze voorstelling wil ik een bijdrage leveren aan een dialoog tussen mensen die de 2e Wereldoorlog hebben meegemaakt of de tweede generatie zijn zoals ik.

 Ina Geisler is theatermaker en poppenspeler. Deze theatrale vertelling werd begeleid door regisseur  Rebekka Roozendaal. 

Als je op onderstaande link klikt krijg je een korte teaser over de voorstelling te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=Hk7TxWr-PKY