Wilgentenen fleugels Ina Geisler

Kunst aan het Klompenpad op 20 en 21 mei 2023 op Landgoed De Lieskamp.

Kunst aan het Klompenpad

Wandeling/fietsroute

Genieten van natuur én kunst? Op 20 en 21 mei 2023 zetten kunstenaars opnieuw ‘Kunst aan het Klompenpad’.

Ook in 2023 staat er weer een nieuwe editie van Kunst aan het Klompenpad op de planning. Op 20 mei 2023 openen de burgemeesters van Rhenen en Wageningen gezamenlijk de derde editie van ‘Kunst aan het Klompenpad’ waarbij kunstenaars ter plekke vertellen en werken. Geniet van kunst in de natuur tijdens een prachtige wandeling/fietsroute!

—————————————————————————————————————————————————————–

Dit is mijn verhaal – een Duitse bevrijding.

Een theatrale vertelling over een persoonlijke zoektocht als Duitse.

‘Dit is mijn verhaal’ is een persoonlijk verhaal over hoe ik het heb ervaren om als Duitse hier in Nederland te leven. Drieëndertig jaar geleden ben ik hier komen studeren en dacht  dat ik met open armen werd ontvangen. Iedereen sprak Duits en ik voelde me welkom.

Totdat ik de taal beter leerde kennen, en de vijandige houding van veel Nederlandser tegen Duitsers begon te voelen. De 2e Wereldoorlog had voelbare wonden achtergelaten. Ik begon me schuldig te voelen en schaamde me dat ik Duits ben.

Nu we 75 jaar Bevrijding vieren vind ik het belangrijk om dat samen te doen. Zonder schuld en schaamte van mijn kant en met elkaar. Zodat de geschiedenis zich niet gaat herhalen en wij elkaar als mensen ontmoeten. Met deze voorstelling wil ik een bijdrage leveren aan een dialoog tussen mensen die de 2e Wereldoorlog hebben meegemaakt of de tweede generatie zijn zoals ik.

Een Duitse bevrijding

Ina Geisler is theatermaker en poppenspeler. Deze theatrale vertelling werd begeleid door regisseur  Rebekka Roozendaal. Zie hieronder een korte teaser over deze voorstelling.

Ongewenst zwanger ; eigen verhalen van vrouwen over hun abortus.

In 2018-19 durfte ik , samen met vijf andere vrouwen, mijn verhaal te spelen over een ongewenste zwangerschap. Een beladen en emotioneel gebeurtenis zoals veel vrouwen weten. Een op de vijf vrouwen in Duitsland en Nederland heeft ooit een abortus laten doen, dus een ongewenste zwangerschap laten beeindigen. Wij, de vrouwen van dit verhaal durften het aan om ons persoonlijk verhaal te laten horen en spelen. Wij hebben dit stuk 3x voor eigen publiek gespeelt in Utrecht in de Straatschouwburg en op andere plekken en 2x in het Polanentheater in Amsterdam voor personeel van diverse abortusklinieken. Ook deze optredens lieten ons merken dat het thema, juist nu in deze tijd dat veel katholieke landen abortus weer verbieden, inzien hoe aktueel het thema is. Helaas zorgt Corona met alle maatregelen al bijna twee jaar ervoor dat we het verhaal niet kunnen laten zien. Maar wie weet volgend jaar 2022 weer. Hier een paar foto’s.

Ongewenst zwanger; Foto: Bodine Jeske.
Ongewenst zwanger. Foto: Bodine Jeske