Improworkshop Totem

Improvisatie theater bij Atelier Totem in september start een nieuwe cursus.

Live ter plekke in Zeist; de la Reylaan . . Zie www.ateliertotem.nl .

Meer informatie over de data en welke avond komt snel. Welkom bij Atelier Totem. In samenwerking met het Kunstenhuis en Atelier Totem is er een nieuw concept ontstaan: KANTEL. Via diverse workshops/cursussen kunnen diverse mensen kennis maken met Totem. Hieronder valt ook mijn workshop: improviseren. Meer info volgt binnenkort. Een inclusieve theaterworkshop voor iedereen.

Workshop authentiek spel vanuit je eigen verhaal.

Theaterworkshop voor volwassenen vanaf 18 jaar. Deze zomer biedt theatermaker Ina Geisler een workshop  aan voor beginners en gevorderde  theaterliefhebbers op Ecolonie in Frankrijk/Vogezen. Zie: www.ecolonie.eu

We werken met opdrachten vanuit het improvisatietheater, de vier elementen en ieder deelnemer werkt vanuit zijn of haar eigen verhaal.  Uiteraard werken we op gepaste afstand ook samen.  Naar afloop van de cursus heb je een eigen korte scene of monoloog gemaakt en laten we op de laatste avond zien of horen. Uiteraard op vrijwillige basis 😉

Je leert aanwezig zijn op toneel, spelen in het hier en nu, samenspel vanuit je eigen kracht en je durven uiten in taal, lichaamswerk en zang/spraak. Er word individueel gewerkt en ook samen.

Docent : Ina Geisler is theatermaker en bied workshops en cursussen op het gebied van theater en spel. Ze speelt in diverse theatergroepen en heeft een eigen poppentheater het Aldo theater met poppen www.aldo.nl .

Kosten: €40,00 voor de hele workshop van 2 dagen of €25,00 per dag.
Locatie: een geschikte plek op Ecolonie in Frankrijk. Thiery / Vogezen.
Website: www.ecolonie.eu

Eigen verhalen. Foto: B. Jeske

—————————————————————————————————————————————————————–

Dit is mijn verhaal – een Duitse bevrijding.

Een theatrale vertelling over een persoonlijke zoektocht als Duitse.

‘Dit is mijn verhaal’ is een persoonlijk verhaal over hoe ik het heb ervaren om als Duitse hier in Nederland te leven. Drieëndertig jaar geleden ben ik hier komen studeren en dacht  dat ik met open armen werd ontvangen. Iedereen sprak Duits en ik voelde me welkom.

Totdat ik de taal beter leerde kennen, en de vijandige houding van veel Nederlandser tegen Duitsers begon te voelen. De 2e Wereldoorlog had voelbare wonden achtergelaten. Ik begon me schuldig te voelen en schaamde me dat ik Duits ben.

Nu we 75 jaar Bevrijding vieren vind ik het belangrijk om dat samen te doen. Zonder schuld en schaamte van mijn kant en met elkaar. Zodat de geschiedenis zich niet gaat herhalen en wij elkaar als mensen ontmoeten. Met deze voorstelling wil ik een bijdrage leveren aan een dialoog tussen mensen die de 2e Wereldoorlog hebben meegemaakt of de tweede generatie zijn zoals ik.

Een Duitse bevrijding

Ina Geisler is theatermaker en poppenspeler. Deze theatrale vertelling werd begeleid door regisseur  Rebekka Roozendaal. Zie hieronder een korte teaser over deze voorstelling.

Ongewenst zwanger ; eigen verhalen van vrouwen over hun abortus.

In 2018-19 durfte ik , samen met vijf andere vrouwen, mijn verhaal te spelen over een ongewenste zwangerschap. Een beladen en emotioneel gebeurtenis zoals veel vrouwen weten. Een op de vijf vrouwen in Duitsland en Nederland heeft ooit een abortus laten doen, dus een ongewenste zwangerschap laten beeindigen. Wij, de vrouwen van dit verhaal durften het aan om ons persoonlijk verhaal te laten horen en spelen. Wij hebben dit stuk 3x voor eigen publiek gespeelt in Utrecht in de Straatschouwburg en op andere plekken en 2x in het Polanentheater in Amsterdam voor personeel van diverse abortusklinieken. Ook deze optredens lieten ons merken dat het thema, juist nu in deze tijd dat veel katholieke landen abortus weer verbieden, inzien hoe aktueel het thema is. Helaas zorgt Corona met alle maatregelen al bijna twee jaar ervoor dat we het verhaal niet kunnen laten zien. Maar wie weet volgend jaar 2022 weer. Hier een paar foto’s.

Ongewenst zwanger; Foto: Bodine Jeske.
Ongewenst zwanger. Foto: Bodine Jeske