Workshops theater en poppenspel voor kinderen.

Cursus Poppenspel  voor kinderen van 5 t/m 10  jaar.
Cursus start op aanvraag.  Of workshop van 2 uur.

Maximaal 10 kinderen in het Aldo theater.

Ook op andere locatie mogelijk b.v. zoals Buitenschoolse opvang of Basisscholen of bij mensen thuis.
(prijs: 15,00 euro per kind.)

De kinderen leren verschillende soorten poppen maken en deze bespelen.
Ze maken een handpop, stok of sokpop.   We maken met elkaar een kort verhaal b.v. een modern sprookje of een heldenverhaal. Samen leren ze spelenderwijs hun fantasie en creativiteit te gebruiken en ontwikkelen. Maar ook  zelfstandig kunnen werken komt aan bod en wordt gestimuleerd.

Theaterworkshop voor de leeftijd: 6 t/m 10 jaar. 

Al lang een keer een eigen theaterstuk willen maken? Dat kan in deze workshop. Via rollenspel en improvisaties werken we aan een kort theaterstuk. (Je mag ook verkleed komen of verkleedspullen meenemen!) Eigen inbreng en lef om te spelen is wel een pré als je ‘op de planken wilt leren schitteren’. Maar geen paniek: spelplezier en met elkaar spelen is net zo belangrijk als een mooie theaterstuk.
Voor scholen, buitenschoolse opvang en particulieren. Ook voor een verjaardagsfeest. Prijs op aanvraag.

Workshop op aanvraag.

Tijden: 2 uur
Kosten: 15,- per kind. 

 Sprookjes maar dan anders. Leeftijd: 4 t/m 8 jaar

Spelplezier en samenspel staan in deze workshop centraal.
In deze spelworkshop gaan we uit van bestaande sprookjes maar die worden op een verrassende manier bewerkt en modern gespeelt. Door middel van improvisaties en rollenspel spelen de kinderen hun favoriet sprookje maar dan op een hele eigen en speelse manier. Presentatie mogelijk !  Op aanvraag. Voor scholen en particulieren.  Ook voor een verjaardagsfeest. Duur: 1,5 – 2 uur.

U kunt naar een filmpje kijken van een schakelklas in een bewerkt sprookje. Klik daarvoor hier.

  Poppenspel en muziek op schoot voor peuters: van 1,5 t/m 3,5 jaar.

Samen van een kleine voorstelling rond een thema genieten, liedjes zingen, een spelletje doen met je ouders samen en andere kinderen in een grote kring ! Voor (groot-) ouders is het een moment van samenspel, plezier beleven en zelf ervaren wat je allemaal met handpoppen, vingerpopjes of knuffels kunt doen.

Duur: 45 minuten.
Vanaf 2018 is poppenspel op schoot alleen te boeken voor groepen vanaf 6 personen in het Aldo theater.  En op locatie voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, kleine theaters en op voorscholen.

 

 

U kunt naar een kort fragment uit het RTV Utrecht programma ‘in het theater’ met Emma Velema kijken, waarin zij samen met Ina Geisler een pop gaat maken. Klik daarvoor hier.