Workshop theater en poppenspel

Kijk hier naar een film over workshops poppenspel voor volwassenen

Begeleiding van theatermakers en poppen-spelers: vooral beginnende en licht gevorderde. 
Wil je advies en begeleiding in het proces van je creatieve proces? Dat kan individueel of in een klein groepje. Mijn begeleiding is vooral gericht op spel en aanwezigheid op het toneel. Je persoonlijke groeimogelijkheden en doelen.  Begeleiding op afspraak.
Prijs per uur: 45,00 euro. Per 3 uur in dag: 125,00 euro en voor de hele dag van max. 6 uur 250,00 euro. 

Locatie: Aldo poppentheater in Utrecht  (en op je eigen locatie!)

Nieuw: Maandag-vakantiepret middag op 30 juli: Improvisatiespel (vrij spel met poppen of objecten) van half 2 tot 16.00 uur. Neem vooral je eigen pop/pen mee of lappen om mee te spelen. Het gaat om: ja leren zeggen op het moment (denk aan theatersport of de vloer op) en plezier en inspiratie beleven in je eigen spel en samenspel.  Kosten: 35,00 euro per middag. Waar: Aldo atelier theater en coaching in Utrecht.

 

Weekendworkshop: Ontwikkelen van een eigen voorstelling met poppen.

Deze cursus is bedoeld om je verder te helpen in het verkennen en uitvoeren van ideeën om een eigen verhaal of theaterstuk met poppen of figuren te maken. Heb je al een of meerdere poppen of ben je bezig met het maken ervan en wil je ondersteuning en imput bij het uitwerken van het verhaal? Dan is deze weekendcursus wat je nodig hebt.

Datum: Vrijdagavond 20 juli en 21 en 22 juli (hele dagen) Deze cursus zit vol.
Tijden: 10.30 tot 16.00 uur. Vrijdagavond van 19.30 – 21.30 uur kennismaking. 

Kosten: 150,,00  incl btw. Korting: 25,- voor NVP-leden, studenten en minima.
Informatie en reserveren: Ina Geisler/Aldo theater; info@aldo.nl of bel: 06-10783033.
* We werken in een kleine groep van maximaal 5 deelnemers.

 

Kennismaking met poppenspel; Volwassenen 18 + 

Je wilt meer te weten komen over hoe je om moet gaan met poppen of figuren omdat je b.v. een eigen pop hebt gemaakt en nu wilt leren bespelen of omdat je een pop hebt gekregen en deze wilt leren bespelen. In deze workshop komt het bespelen van allerlei soorten poppen aan bod. Het is een echte doe-dag. Neem dus vooral zelf ook je eigen pop mee.

Data: Zaterdag 29 september.  
(Incl. koffie, thee en lekkers.) Neem zelf je lunch mee.
(Op afspraak ook workshop poppenspel op andere locaties bespreekbaar.)
Reserveren bij Ina Geisler; info@aldo.nl of bel: 06-10783033
Kosten: 75,- euro per persoon.
Korting: 10,- voor NVP-leden, studenten en minima. (bij twee workshops korting van 25,00 euro.)
Tijd: 10.30  tot 16.00 uur  
Locatie: Aldo poppentheater in Utrecht.

Een eigen voorstelling maken: ‘ Gevonden voorwerpen of andere poppen-art.’

In 7 bijeenkomsten van 2,5 uur krijg je de tijd om aan je eigen voorstelling te werken, die je aan het eind ook voor publiek gaat opvoeren. (als je dat wilt tenminste!) Uiteraard werk je voor jezelf ook nog de nodige uren aan je voorstelling. Denk aan een oude doos met liefdesbriefen van je ouders; of andere dingen uit het verleden. Of gevonden voorwerpen of souveniers van je vakantie’s! Haal het uit de koffer of de oude doos en geef het nieuw leven en een eigen, boeiend verhaal. Maak er een theatraal poppentheaterstuk van of werk met objecten. Natuurlijk mag je ook poppen gebruiken die je nog hebt of zelf gaat maken!
Aan bod komen: een persoonlijk verhaal maken en vertalen naar object of poppentheater. Acteren en verhalen vertellen. Hoe maak ik een koffer of klein decor? Opbouw en mise en scene van een eigen voorstelling.

Data op afspraak. Kosten: 325,00 euro bij minimaal 3 deelnemers gaat de cursus door.

Trainingen Spel en poppenspel op maat: (voor groepen vanaf 5 personen) 
Voor basisscholen, voorscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen zijn diverse trainingen Spel en poppenspel ontwikkeld voor leerkrachten en pedagogische medewerkers en alle belangstellenden. Voor informatie bel: Ina Geisler 06-10783033.

Speciaal trainingsaanbod ‘It’s alive’voor improvisatiegroepen en theatersporters.

Alle prijzen zijn incl. btw en koffie en thee. Nieuwe prijslijst is geldig vanaf januari 2018. 
De workshops en cursussen zijn in het Aldo poppentheater op de Adriaen van Ostadelaan 54 in Utrecht .Tenzij anders vermeld, ze kunnen ook op elke gewenste locatie gegeven worden zoals op scholen of buurthuizen! Er is betaald parkeren in de buurt. Goed bereikbaar met openbaar vervoer: bus 8 halte Diaconessenhuis.